Секрет успішної роботи торгового автомата полягає не тільки в правильно підібраному для нього місці, але і в правильно підібраних інгредієнтах.
Зі снекових автоматів все набагато простіше - є розкручені марки продуктів їх і потрібно продавати з автомата - про це ми писали в статті про бренди і в огляді ринку снеків. А ось з кавовими автоматами, все набагато складніше. Адже він реалізує напій з засипаних інгредієнтів. Тому й потрібно взяти собі за правило - «одним з чинників високих продажів в автоматі це не тільки гарна крапка, але і якість напою».
Випивши один раз не смачний напій у Вашому автоматі, клієнт більше до нього не підійде і іншим не порадить. Хорошу якість напою можуть забезпечити тільки інгредієнти, які спеціально виробляються для торгових кавових автоматів. Те, що може бути хорошим на побутовому рівні може виявитися погано адаптованим в вендінг.
Вимоги до інгредієнтів, що застосовуються у торгових автоматах, значно вище, ніж до звичайних продуктах харчування. Інгредієнти для кавових автоматів повинні мати підвищену сипучість, розчинність, вологостійкість, піноутворення і бути сумісними один з одним при готуванні складних напоїв - наприклад, кава з вершками, капучіно або моккачіно.
Тільки вузькоспеціалізовані виробники в змозі провести інгредієнти за необхідними якісними характеристиками, необхідними, для застосування в вендінг.
І не намагайтеся заощадити копійки на собівартості напою, не зменшуйте дозування, і не засипайте в автомат продукти, не призначені для використання в вендорів. Як наслідок, ці напої виявляться несмачні, і автомат не буде користуватися попитом.
Неспеціалізовані інгредієнти можуть вести себе в автоматі зовсім непередбачувано. Автомат то видасть склянку, то не видасть, то насипе мало інгредієнтів, то навпаки пересипе то так, що заб'ється міксер. І як підсумок-клієнт не отримає оплачений напій. І в кращому випадку він просто піде і більше ніколи не повернеться до автомата, а в гіршому, спробує повернути свої гроші і ненароком зламає автомат.
Запам'ятайте - оператор використовує в своєму автоматі професійні інгредієнти-професіонал. Оператор, що застосовує в основному умовні інгредієнти - непрофесіонал.